NPTEL Deep Learning – IIT Ropar Week 5 Assignment Answer 2023

Join Our WhatsApp Group Join Now
Join Us On Telegram Join Now

NPTEL Deep Learning – IIT Ropar Week 5 Assignment Solutions

NPTEL Deep Learning - IIT Ropar Assignment Answers
NPTEL Deep Learning – IIT Ropar Assignment Answer 2023

NPTEL Deep Learning – IIT Ropar Week 5 Assignment Answer 2023

1. Which of the following is a property of eigenvalues of a symmetric matrix?

  • Eigenvalues are always positive
  • Eigenvalues are always real
  • Eigenvalues are always negative
  • Eigenvalues can be complex numbers with imaginary part non zero
Answer :- For Answer Click Here

2. What is the determinant of a matrix with eigenvalues λ1 and λ2?

  • λ1 + λ2
  • λ1 – λ2
  • λ1 * λ2
  • λ1 / λ2
Answer :- For Answer Click Here

3. Which of the following is a measure of the amount of variance explained by a principal component in PCA?

  • Eigenvalue
  • Covariance
  • Correlation
  • Mean absolute deviation
Answer :- For Answer Click Here

4. What is the mean of the given data points x1,x2,x3?

  • [3 3]
  • [0 0]
  • [1 1]
  • [0.5 0.5]
Answer :- For Answer Click Here
NPTEL Deep Learning - IIT Ropar Week 5 Assignment Answer 2023
Answer :- For Answer Click Here

6. The maximum eigenvalue of the covariance matrix C is:

  • 1/3
  • 4/3
  • 1/6
  • 1/2
Answer :- For Answer Click Here

7. The eigenvector corresponding to the maximum eigenvalue of the given matrix C is:

NPTEL Deep Learning - IIT Ropar Week 5 Assignment Answer 2023
Answer :- For Answer Click Here
NPTEL Deep Learning - IIT Ropar Week 5 Assignment Answer 2023
NPTEL Deep Learning - IIT Ropar Week 5 Assignment Answer 2023
Answer :- For Answer Click Here

9. What is the covariance between height and weight in the given dataset?(Use the formula)

NPTEL Deep Learning - IIT Ropar Week 5 Assignment Answer 2023
  • 121.2
  • 89.6
  • 62.6
  • 74
Answer :- For Answer Click Here

10. What is the correlation between height and weight in the given dataset

  • 0.7
  • 1
  • 0.96
  • 0.59
Answer :- For Answer Click Here
Course NameDeep Learning – IIT Ropar
CategoryNPTEL Assignment Answer
Home Click Here
Join Us on TelegramClick Here

Leave a comment