(DBMS) NPTEL Data Base Management System Week 4 Assignment Answers 2023

Join Our WhatsApp Group Join Now
Join Us On Telegram Join Now

NPTEL Data Base Management System Week 4 Assignment Solutions

NPTEL Data Base Management System Assignment Answers

NPTEL Data Base Management System Week 4 Assignment Answers 2023

1. Consider the relational schema OfficeList (Sector, Company, Building, Floor, Employees)with the following Functional Dependency set:

{Sector, Company} -> Building, Floor}
{Company, Building} – {Employees, Sector}
Building > Floor

Which attribute is present in all the composite candidate kevs of OfficeList?

a) Sector
b) Company
c) Building
d) Floor

Answer :- b

2. Consider the relational schema:
DeviceLogs (Device, OperatingSystem, Logins, DateOfRecord, DeviceLocation) with the
following Functional Dependency set:
{Device, OperatingSystem} -› DeviceLocation
{Logins, Date0fRecord] – OperatingSystem
DeviceLocation -› DateOfRecord
If X is the number of candidate keys of DeviceLogs and Y is its highest Normal Form, find the values of X and Y.

a) X=1, Y=2
b) X=2, Y=1
c) X=3, Y=3
d) X=2, Y=3

Answer :- c

3. Consider the relational schema DataLabelling (DataSetName, DataFeature1, DataFeature2, Label, Confidence, Annotators) with the following Functional Dependency set:

(DBMS) NPTEL Data Base Management System Week 4 Assignment Answers 2023
Answer :- b, c

4. Consider the relational schema LuckyDraw (Box, Item, Price, Picked, WinningPrize). Which of the following set of functional dependencies should be chosen so that LuckyDraw can be in 2NF but not in 3NF?

(DBMS) NPTEL Data Base Management System Week 4 Assignment Answers 2023
Answer :- a

5. Consider the relational schema Tournament (Champion, Category, Participants, Judges, Day) with the following Functional Dependency set F.

(DBMS) NPTEL Data Base Management System Week 4 Assignment Answers 2023
Answer :- c

6. Consider the relational schema Gallery (GallerySection, ArtistID, ArtID, Sold, Theme) with the following Functional Dependency set:

(DBMS) NPTEL Data Base Management System Week 4 Assignment Answers 2023
Answer :- b

7. Consider the relational schema Gallery (GallerySection, ArtistID, ArtID, Sold, Theme) with the following Functional Dependency sets:

(DBMS) NPTEL Data Base Management System Week 4 Assignment Answers 2023
Answer :- c

8. Consider the relational schema Gallery (GallerySection, ArtistID, ArtID, Sold, Theme) with the following Functional Dependency set:

(DBMS) NPTEL Data Base Management System Week 4 Assignment Answers 2023
Answer :- b

9. In a relation FurnitureStore (FurnitureNo, FurnitureType, Price, Width, Height, Weight, DeliveryCharge), FurnitureNo identifies FurnitureType and Price. Also, FurnitureType, Width, Height and Weight combined determines the DeliveryCharge. Width and Height of the furniture are dependent on FurnitureNo and Weight together. Which of the following are the non-prime attributes of FurnitureStore?

a) FurnitureNo
b) Height
c) Weight
d) DeliveryCharge

Answer :- b, d

10. In a relation FurnitureStore (FurnitureNo, FurnitureType, Price, Width, Height, Weig DeliveryCharge), FurnitureNo identifies FurnitureType and Price. Also, FurnitureType, Width, Height and Weight combined determines the DeliveryCharge. Width and Height of the furniture are dependent on FurnitureNo and Weight together. The highest normal form of FurnitureStore is n. If the highest normal form of the relation has to be increased to n+1, which of the following changes should be made in its current functional dependency set?

a) FurnitureNo and Weight together, should identify FurnitureType and Price
b) Only Width, Height and Weight should identify the DeliveryCharge
c) Only FurnitureType, Height and Weight should identify the DeliveryCharge
d) Only Weight should identify the Width and Height

Answer :- a

Leave a comment