NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023

Join Our WhatsApp Group Join Now
Join Us On Telegram Join Now

NPTEL Data Base Management System Assignment Answers

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023

NPTEL Data Base Management System Week 3 Assignment Answers 2023

1. Consider the relation Payments as follows:

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023

a) UPI
b) Cash
c) NEFT
d) Card

Answer :- a

2. Consider the relation Payments as follows:

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023

Which of the TransactionIDs will NOT be present in the output of R1-R2?
a) 42
b) 15
c) 14
d) 4

Answer :- b

3. Consider the relation Content (Channel, VideoTitle, Likes, Dislikes).
Choose the correct Tuple Relational Calculus that represents the following statement:

“Display the titles of those videos that are published on You Tube Channels and have more than 50,000 likes.”

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023
Answer :- For Answer Click Here

4. Consider the relation Content (Channel, VideoTitle, Likes, Dislikes).
Choose the correct Domain Relational Calculus that is equivalent to the following SQL Query:

SELECT Channel, VideoTitle FROM Content
WHERE Dislikes<100;

a) {< c,v > |31, d(< c,v, 1,d >€ Content ^ d < 100)}
b) {c,v|3c,v, 1, d(< c,v, 1, d >€ Content ^ Dislikes < 100)}
c) {< c,v > 3c,v,1,d € Content ^ d < 100}
d) {c,v|3 < 1, >€ Content ^ Dislikes < 100}

Answer :- For Answer Click Here

5. A C program, with embedded SQL query, allows the users to enter a date and an amount to check the transactions that were made on that day. The entered date is stored in the variable Idate and the amount in variable amt. The SQL query returns the TransactionID and Amount of those payments from Payments (Mode, TransactionID, PaymentDate, Amount) whose PaymentDate match with the user’s entered date and the Amount is more than the entered amount. Which of the following SQL queries is correct for the purpose?

a) EXEC SQL
DECLARE c CURSOR FOR
SELECT TransactionID, Amount
FROM Payments
WHERE PaymentDate= :Tdate AND Amount>: amt
END EXEC

b) EXEC SOL
DECLARE c CURSOR FOR
SELECT *
FROM Payments
WHERE PaymentDate= Tdate AND Amount>amt
END EXEC

c) EXEC SOL
DECLARE c CURSOR FOR
SELECT *
FROM Payments
WHERE Tdate=PaymentDate AND amt>Amount

d) EXEC SQL
DECLARE c CURSOR FOR
SELECT TransactionID, Amount
FROM Payments
WHERE : PaymentDate= :Tdate AND : Amount>: amt
END EXEC

Answer :- For Answer Click Here

6. A cloth factory maintains a schema of manufactured Clothes where each clothing item is identified by a tag. The clothes are also associated with corresponding sizes and materials. However, each cloth can be designed by multiple designers. Which of the following schema correctly represents the Clothes entity set?

a) Clothes (Tag, Size, Material, Designer)
b) Clothes (Tag, Size, Material), Clothes_Designer (Tag, Designer)
c) Clothes (Tag, Size, Material), Clothes_Designer (Tag, Designer)
d) Clothes (Tag, Size, Material), Clothes Designer (Tag, Designer)

Answer :- 

7. Consider the three relational schemas:
Stories (Title, Author, Pages, StoryCount)
Books (Title, Author, Pages)
Educational (Title, Author, Pages, Subject)
Which of the Entity Relationship diagrams correspond to the given schemas?

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023
Answer :- For Answer Click Here

8. Consider the Entity Relationship Diagram:

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023

Which of the following is/are true?
a) The participation of Organizer in Org.Conf is partial.
b) The participation of Conference in Org-Conf is partial.
c) Presenter is a composite attribute of Presentation.
d) Presenter is a multivalued attribute of Presentation.

Answer :- 

9. Consider the entity relationship diagram.

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023
Answer :- For Answer Click Here

10. Consider the following instance of organizer.

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023
Answer :- 
Course NameData Base Management System
CategoryNPTEL Assignment Answer
HomeClick Here
Join Us on TelegramClick Here

NPTEL Data Base Management System Week 2 Assignment Answers 2023

1. Consider two relations StyleName and PrintStyle as follows:

An operation θ between StyleName and PrintStyle will generate the following output:

Identify the operation G.

a) natural join
b) natural left outer join
c) natural right outer join
d) natural full outer join

Answer:- d

2. Consider the following CREATE statements:

Answer:- a

3. Consider the following schema:

  • loan (loan _number, branch_name, amount)
Answer:- b, d

4. Consider the following instance of the relation

BIDDINGTAB (PRODUCTID, HIGHESTBID, LOWESTBID, WINNER, BIDDERS)

Answer:- a

5. Consider the following instance of the relation

BIDDINGTAB (PRODUCTID, HIGHESTBID, LOWESTBID, WINNER, BIDDERS)

Answer:- b

6. Consider the following instance of the relational schema

PAYSCALE (POSITION, BASE_SALARY, EXPERIENCE)

Answer:- c

7. A role Manager has the privilege to perform select, insert, update and delete operations on all tables of database. A new role Software_Engineer is created and the following statement is executed.

Answer:- d

8. Consider the following instance of MountainDetails (MountainName, Altitude, StateName) relation.

Answer:- a

9. Consider the given relational schema: MountainDetails (MountainName, Altitude, StateName)

Answer:- b

10. Consider the given relational schema: MountainDetails (MountainName, Altitude, StateName)

Answer:- c

NPTEL Data Base Management System Week 1 Assignment Answers 2023

1. Which of the following statements is (are) correct?

  • a) Phsical level abstraction describes how a record is stored.
  • b) View level abstraction hides details of data types.
  • c) Physical level abstraction describes data stored in a database and their relationships.
  • d) Logical level abstraction defines the physical schema.
Answer :- a, b, 

2. Consider the following relations:

Subject (sid, sname, credit)
Faculty (fid, sid)
Which of the following is correct?

  • a) RA1 C RAz
  • b) RAg C RAg
  • c) RAI C RAg
  • d) RA1 = RAg
Answer :- c) RAI C RAg

3. What does the following Relational Algebra expression return?

  • a) All heights except the maximum height from Mountain relation.
  • b) All heights except the minimum height from Mountain relation.
  • c) Minimum height from Mountain relation.
  • d) Maximum height from Mountain relation.
Answer :- d) Maximum height from Mountain relation.

4. Consider the relational schema PhoneBook (Name, PhoneNo, Location, LastCalled)

  • Ankit 3222265783 Kolkata 15 Jul
  • Shreya 3222265783 Delhi 16 Jul
  • Ankit 2222586110 Delhi 16 Jul
  • Shreya 2222586110 Kolkata 15 Jul
Answer :- c

5. Consider the relation Flight (FlightNo, Source, Destination, Duration) where {FlightNo} and {Source, Destination, Duration} are the 2 candidate keys. What is the possible num- ber of superkeys of Flight?

  • a) 8
  • b) 9
  • c) 10
  • d) 16
Answer :- b

6. Consider a truth table having the following columns P Q R= ((P V Q) -P) S= ( (P V Q) – P) If the truth table, with all the values, is represented as a relational instance, which column(s) (attribute(s)) should be chosen as candidate keys?

  • a) {P,R}
  • b) {P,Q}
  • c) {Q,R}
  • d) {Q,S)
Answer :- b, c

7. Consider the following instance of ChatBox (SenderID, ReceiverID).

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023
Answer :- b

8. Consider the following table:

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023
Answer :- d

9. Consider the following table:

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023
Answer :- c

10. Which of the following can be a candidate key for the following instance?

NPTEL Data Base Management System Assignment 3 Answers 2023
Answer :- b
Course NameData Base Management System
CategoryNPTEL Assignment Answer
HomeClick Here
Join Us on TelegramClick Here

Leave a comment